Ajankohtaista

In English
;

Työn imu

 Suuri osa ihmisistä kokee työntekoon liittyvää innostusta ja iloa. Milloin sinä innostut työssäsi?

Koetko itsesi tarmokkaaksi, omistautuneeksi ja uppoutuneeksi? Olet työn imussa! Sinusta voi tuntua siltä, että ajantaju katoaa ja työt sujuvat helposti. Työn imussa oleva pidät työtäsi inspiroivana ja merkityksellisenä ja olet ylpeä työstäsi.

Innostus, ilo ja ilmapiiri

Työn imu on työntekoon liittyvä innostuksen, ilon ja motivaation tunne, jota suuri osa ihmisistä kokee ainakin silloin tällöin. Omista voimavaroistasi esimerkiksi optimistinen asenne on yhteydessä työn imuun.

Työn imua tukevat työn tarjoamat voimavarat, kuten työsi itsenäisyys, työtehtäviesi haastavuus, vaikutusmahdollisuudet, tuki työtovereilta, kannustava johtaminen, työstä saamasi palaute, kehittymismahdollisuudet, työsi tulosten näkeminen.

Jaa ja tartuta!

Työn imu voi tarttua työkaverista toiseen. Voimme välittää positiivisia asenteitamme, innostustamme ja työn iloa työkavereihin. Tiimissä kokemamme työn imu on yhteydessä omiin työn imun kokemuksiimme.

Positiivinen ja kannustava vuorovaikutus, erityisesti toisten onnistumisten ja vahvuuksien korostaminen, antaa energiaa.

Ethän ole työholisti?

Työn imu on eri asia kuin työholismi. Työn imussa pystyt irrottautumaan työstäsi ja nauttimaan myös muista asioista elämässäsi. Työholisti sen sijaan jatkaa työskentelyään, vaikka ei enää nauti siitä ja kaikki muut ovat jo lopettaneet työt.

Työn imua työyhteisööntop-5-2

  1. Pidä yllä positiivista asennetta
    myös vaikeissa tilanteissa.
  2. Ole aloitteellinen ja joustava työhön liittyvissä asioissa.
    Ota vastuu omasta toiminnastasi ja toimi rakentavasti.
  3. Kannusta työtovereitasi ja auta heitä tarvittaessa.
  4. Ole huomaavainen ja ystävällinen.
  5. Irtaudu työstä vapaa-ajallasi, jotta jaksat taas töissä.