Ajankohtaista

;

Joustoa työpäivään

Hartiat jumissa? Päätä särkee? Työpäivään voi helposti mahduttaa lyhyen kuminauhajumpan.

Tee kuuden liikkeen jumppatuokiosta päivittäinen tapa. Toista jokaista liikettä 10–15 kertaa.

 

rintakehan-ja-lantioiden-avausnum-1Rintakehän ja olkapäiden avaus

Vie kuminauha leveällä otteella selän taakse kämmenet ylöspäin ja peukalo ulospäin. Nosta käsiä hieman ylös ja rentouta hartiat. Ojenna selkä ja pidä keskivartalo tiukkana. Hengitä syvään ja pidä venytystä 10 sek.

num-1Hidastettu nyrkkeilyhidastettu-nyrkkeily

Vie kuminauha selän taakse kainaloiden ali. Rentouta hartiat ja vedä vatsa sisään. Lähtöasennossa rystyset ovat ulospäin ja likkeen lopussa ylöspäin. Viekäsi eteen niin pitkälle että yläselkä kiertää mukana. Palauta käsi takaisin ja ojenna yläselkä.

num-1Ylätaljaylatalja

Vie kuminauha ylä- etuviistoon. Rentouta hartiat ja vedä vatsa sisään. Vedä kuminauhaa leveälle alas rintalastan korkeudelle. Tunne liike yläselän lihaksissa. Rauhallinen palautus lähtöasentoon.

num-1Soutusoutu

Aseta kuminauha jalan alle. Kumarru hieman eteenpäin ja tue kädellä reidestä. Vedä kuminauhaa polven korkeudelta kyynärpää edellä niin että rintakehä ojentuu ja kiertää liikkeen suuntaan. Pidä hartia rentona ja vedä vatsa sisään. Vaihtoehtoisesti voit tehdä liikkeen pystyasennossa niin kuin ampuisit jousipyssyllä.

num-1Sivuaskelsivuaskel

Kietaise kuminauha nilkkojen ympärille. Rentouta hartiat ja vedä vatsa sisään. Seiso hartialevyisessä haara-asennossa polvet suorana. Ota lähtöasennosta 10 sivuaskelta ensin oikealle ja toista sama vasemmalla jalalla.

num-1Lantiolle liikettälantiolle-liiketta

Aseta kuminauha jalkojen alle pidä tiukalla kun taivutat lonkista ylävartalon eteenpäin.Lantio siirtyy samalla taaksepäin. Purista pakaralihaksilla lantio takaisin pystyasentoon. Pidä rintakehä leveänä ja vatsalihakset tiukkana.